Таланти от община Несебър, номинирани от Фондация „Димитър Бербатов”, са в списъка на успелите деца на България. Несебърските деца, включени в престижния списък и в излезлия преди броени дни Алманах „Успелите деца на България 2015”, са състезатели по спортни танци. Това са Самуил Лечев, София Коларова, Станислав Иванов и Любомира Тодорова. Самуил и София са единадесетокласници от Търговската и Английската гимназия в град Бургас, Станислав е ученик в седми клас в ОУ „П. Р. Славейков” – град Бургас, а петокласничката Любомира учи в СУ „Любен Каравелов” – град Несебър. Това, което ги обединява е, че са от Несебър и, че са постигнали значими успехи в спортните танци. Младите танцьори получават престижното признание за класиране на призови места в национални и международни състезания. През 2015 г., състезавайки се за първа година във възрастовата група на младежи (до 18 г.), Самуил и София добавят към спортните си постижения 11 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала от национални и международни турнири по спортни танци. Станислав и Любомира увеличават колекцията си с 6 златни, 5 сребърни и 6 бронзови медала – също от успешни участия в национални и международни състезания.

Списъкът на одобрените от журито номинации може да се разгледа на следния интернет адрес (списъкът е по азбучен ред) – http://dberbatov.org/projects/nagradi/

След месец започват номинациите за 2016 година и талантливите несебърски деца имат шанс отново да видят имената си в престижния списък. През 2016 година Самуил и София са се качили на почетната стълбичка 6 пъти, преди да преустановят съвместната си състезателна дейност. За Станислав и Любомира изминалата година е още по-успешна – те са спечелили 6 златни, 6 сребърни и 3 бронзови медала.

Номинациите са в рамките на Проекта на Фондацията „Награди за успелите деца на България”, който стартира успешно през 2008 г. Проектът предвижда отличаване не просто на талантливи, а на изявяващи се деца – тези, които, освен че усъвършенстват заложбите си, ги проявяват в състезания с други деца.