Кметът на община Несебър Николай Димитров инспектира два строителни обекти

Кметът на община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров провери на какъв етап са строителните работи на два обекта на територията на общината – разширението на детската градина в село Оризаре и изграждането на културния център в новата част на Несебър. В огледа градоначалникът бе придружен от Динко Войнов, началник-отдел „Инвеститорски контрол“, а по места -и от отговорниците на обектите.

Новата пристройка за нуждите на ДГ „Радост“ – с. Оризаре се реализира с пари от бюджета на общината. Бъдещата придобивка е двуетажна с осигурена топла връзка с основната сграда. На първия етаж на пристройката са разположени физкултурен салон в близост до входа и дворното пространство, лекарски кабинет, свързан с изолационното помещение със санитарен възел, склад, санитарен възел. На втория етаж е предвидено да има спалня с една занималня и връзка между тях, както и тераса със сенник. В занималнята ще се обособи кът за хранене с непосредствена връзка с кухненския офис за разливане на храна. Осигурени са и битови помещения за персонала.

Културният център е четириетажна многофункционална сграда, разположена на пл. „Жулиета Шишманова“. В него е предвидено да има модерна театрална зала, киносалони, гримьорни, зали за репетиции, зали за събирания, за конгресен туризъм, интерактивна библиотека и Общински информационен център. Културният дом ще се ползва от Общински детски комплекс-Несебър, както и от всички школи по изкуствата на територията на общината. Към мегацентъра има удобен и широк паркинг, разположен около и под сградата. Многофункционалната обществена сграда се строи с общински средства и се очаква да бъде завършена още тази година.