Музикална киноразходка във времето с песни от обичани филми предложиха на публиката талантите на ДВС „Сюрприз“ с ръководител Живка Митова в неделната вечер. Концертът, който се състоя в читалище „Яна Лъскова“ и продължи близо час и половина, бе посветен на 19-ия рожден ден на студиото. Нетрадиционно, вместо в края, поздравът за годишнината бе още в началото с песента от филма “Крокодилът Гена и неговите приятели”, позната и на малки, и големи като „Рожден ден“.

Магията на киното завладя сцената с 19 хитови парчета, някои от които номинирани с престижни награди, а други намерили място сред вечните песни на България. Публиката се пренеса в света на приказките с „Цар Лъв“, “Ум белият делфин” „Добрият вълшебник от Оз”, „Принцеса Анастасия“. Особено настроение донесоха хитовете от “Властелинът на пръстените”, “Леон”, “Ах, този джаз”, “Армагедон”, „Флашданс“, “Евита” и „Приятели“. Музиката от българското кино в репертоара на малките певци бе представена от песните към лентите „Неочаквана ваканция“, “Патилата на Спас и Нели”, „Оркестър без име“, „Осъдени души“, “Козият рог“, „Момчето си отива“. Финал на музикалната киноразходка сложи обща песен, посветена на идващата пролет, която бе изпята от участниците в концерта.

В проявата взеха участие всички възпитаници на студиото – ДВГ „Сюрприз“, „Киндер Сюрприз“, ВИГ “Луминус”. През 19-годишната история на ДВС „Сюрприз“ към НЧ „Яна Лъскова -1905“ огромен брой деца са получили своята музикална култура и отношение към света на изкуството, натрупали са ценен опит от първите срещи с публиката и са печелили награди от различни конкурси и фестивали. Поредицата организирани спектакли всяка година, с които студиото се представя пред несебърската общественост в навечерието на пролетта, са доказателство за любовта на децата към музиката и сцената, а всеотдайната работа с тях личи по изключително добре издържаните като смисъл и послание прояви.