Красотата на Тракия представиха на изложба в Несебър ямболски художници

изложба в Несебър

Красотата на Тракия представиха на изложба в Несебър ямболски художници, които гостуват със своето изкуство в града на ЮНЕСКО до края на март. Официалното откриване на експозицията се състоя снощи в галерията на Дружеството на несебърските художници, а от името на кмета Николай Димитров слово произнесе Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър – Световно наследство“. В обръщението към гостите той подчерта, че тракийският усет и сетивност за изящество и топлина е „втъкан“ по неповторим начин в цветните произведения на авторите. Той сподели, че подобни срещи дават възможност да се покаже разноликата красота, която притежава родината ни.

Председателят на СБХ – Ямбол Петър Тепсизов не пропусна да благодари за сърдечното посрещане и от своя страна покани Дружеството на несебърските художници да гостува в Ямбол на Свети дух, когато е празникът на града.

Творбите в изложбата са маслена и акварелна живопис, декоративни пана от стъкло, каменни пластики, рисунки, има и рисувана коприна.

Можете да се докоснете до магията на естетическите внушения в произведенията на ямболските автори всеки ден до 31 март от 11 до 17 часа в галерията на Дружеството на несебърските художници на ул. „Месамбрия“ № 20 в Стария Несебър.