Община Несебър откри сезона в края на март с първите израелски туристи

За четвърта поредна година представители на община Несебър, водени от зам.- кмета по туризъм Лазар Япаджиев, посрещнаха в късния следобед на 30 март първата организирана група от близо 170 израелски туристи. Гостите кацнаха на бургаското летище  с полет от Тел Авив. Слизането им от самолета на националния авиопревозвач бе под звуците на българска народна музика, изпълнена от представители на Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър. Всеки един турист получи красиво лале – жест на внимание от страна на ръководството на летището.

Изключително емоционално реагираха гостите от Израел на посрещането им по стар български обичай за добре дошли – с питка и шарена сол, поднесена от възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата-Несебър. Изпълнителите от школата се погрижиха туристите още с пристигането си на българска земя да се почувстват специални и обгрижвани с внимание, като им представиха един от най-атрактивните танци от своя богат репертоар. Гостите не пропуснаха да се снимат с момичетата в народни носии и да си отчупят от вкусната пита на излизане от летището. След това се отправиха към най-големия курортен комплекс у нас, разположен на територията на община Несебър – к.к „Слънчев бряг“, където са отседнали. Един от акцентите в туристическата програма на гостите от Израел е Старият Несебър.

Сред официалните лица на събитието бяха директорът на Областната дирекция на МВР – Бургас, Калоян Калоянов и Георги Чипилски, директор на летището. От община Несебър присъстваха също началник – отдел „Туризъм и туристическа реклама“ – Диана Кондова, и началник – отдел „Несебър – Световно наследство“ – Златин Чаушев.

Съвместното посрещане на първите израелски туристи е събитие, което се прави в добър синхрон между общината, в лицето на кмета на Несебър Николай Димитров, и почетния консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

Несебър е най-развитата в туристическо отношение община в България, участва в множество туристически борси, популяризийки района си, и посреща ежегодно най-голям брой туристи. Положителният имидж на община Несебър през последните години се превърна във важен фактор за избор на дестинацията от традиционните туристически пазари. Това се дължи на естествените плажни ресурси, значимото културно наследство, благоприятните климатични условия, както и богатият календар от културни прояви.

Припомняме ви, че миналата година първите израелски туристи, които почиваха на територията на община Несебър, пристигнаха на 31-ви март.