Ученици от Несебър с призови места в пролетния кръг на Международен турнир по математика

Ученици от Несебър с призови места

Приключи третият дистанционен  кръг от IV Международен турнир „Математика без граници” – Пролет 2017. По традиция в него  участваха и 98 ученици от СУ”Любен Каравелов” – Несебър.

При първокласниците сребърни медали спечелиха Тияна Илиева и Мирослава Колева. С бронзови медали се окичиха Никол Димитрова, Преслав Тодоров, Александра Тенева, Деян Атанасов и Григор Марваков.

Второкласничката Мая Минкова спечели златен медал, а нейната съученичка Никол Стоянова – бронзов.

Със сребърни медали завършиха третокласникът Лео Зафиров и четвъртокласниците Стойко Войнов, Иван Асен Марваков и Михаил Хаджиев.

Ученици-от-НесебърДомакин на финалния кръг на IV-ия международен турнир „Математика без граници”, който  ще се проведе   от 30.VI. до 2.VII. 2017 г., за поредна година ще е СУ”Любен Каравелов”. Несебърското училище ще участва на финала с 4 отбора от по трима състезатели от I, II, III и IV клас. Право на участие на база призови класирания в трите  дистанционни кръга имат и 8 индивидуални състезатели: Тияна Илиева и Никол Димитрова от I клас; Мая Минкова и Никол Стоянова от II клас; Лео Зафиров и Мартин Апостолов от III клас и Стойко Войнов  и Иван Асен Марваков от IV клас.

Директорът Тодорка Желязкова и главните учители Галина Чолакова и Виолета Ватева поздравиха младите математици и техните преподаватели за постигнатите резултати, пожелаха им успех на финала и ги почерпиха със сладки изкушения.