Кметът на Несебър отличи с почетен плакет един от пионерите на туристическата индустрия на територията на общината

Кметът на Несебър отличи с почетен плакет

Кметът на Несебър Николай Димитров отличи с почетен плакет   Момчил  Арнаудов, управител на клона на „Балкан Холидейз Сървисис“ в Слънчев бряг, дългогодишен деятел и един от пионерите на туристическата индустрия  на територията на общината. Официалната церемония се състоя в конферентната зала в представителната сграда на новото старо кметство, в което се посрещат важни личности като дипломати, държавни лица, кметове на побратимени градове и други.

„Събитието, което организирахме тук, е в знак на уважение към труда и неуморната дейност на г-н Арнаудов, както и към фирмата „Балкан Холидейз Сървисис за развитието на туризма.“, сподели кметът на Несебър Николай Димитров, който заедно със съпругата си, подари красива картина с гледка от града на ЮНЕСКО на туристическия деятел. Изборът на дата за жеста на внимание не е случаен – днес Момчил  Арнаудов отбелязва своя рожден ден, като 40-години от живота си посвещава на развитието на туристическия отрасъл, преминавайки през всички йерархични нива, научавайки всички тънкости в бранша, неговите силни и слаби страни.


В поздравителния адрес от кмета Николай Димитров до него се казва, че той е не само „голям професионалист, но и един от пионерите на туристическата индустрия  на територията на Община Несебър.“ Освен това бе обърнато внимание, че Момчил Арнаудов е човек с много качества – отговорен, дисциплиниран, отзивчив, с невероятно чувство за хумор и способност да вдъхновявате всеки около него. „За много от деятелите в туристическия сектор, Вие сте не само уважаван колега, но и обичан учител.“, пише в поздравителния адрес.

„Изключително благодарен съм за оказаната чест. За мен това значи много.“, развълнувано сподели Момчил Арнаудов и се върна назад в спомените си за началото на своя професионален път в Несебър през 80-те години и за различните етапи, през които е преминал преди да достигне до високо управленско ниво. “Опитвал съм се да бъда отговорен и дано да съм успял.“, каза скромно туристическият деятел, към който всеки, работил с него, пази добри впечатления. Г-н Арнаудов бе категоричен, че ще продължи да влага сили и енергия в туристическия сектор.  На финала на срещата той с усмивка и в шеговит тон изрази надежда, че очаква плакет и на 70-тата си годишнина. Трогната от жеста на внимание към него бе и съпругата му, която бе сред присъстващите на събитието. Последваха снимки за спомен, част от които и с поканените на срещата бивши генерални директори на „Слънчев бряг“ АД и на к.к. „Елените“- Яни Николов и Никола Каръков.

Прям, откровен, почтен – с тези думи го описа след края на официалната част Никола Каръков. „Той е човек, който неведнъж е оказвал подкрепа не само на мен, а и на всеки, който се е обърнал за помощ към него.“, изрази мнение кметът Николай Димитров и сподели, че се познава от дълги години с Момчил Арнаудов, още от времето, когато  е развивал дейност в частния сектор в областта на туризма.