Празникът на Обзор бе отбелязан със забавни състезания, фолклорен спектакъл, кулинарен базар и джетски шампионат

Празникът на Обзор

В продължение на три дни с редица интересни прояви бе отбелязан патронния празник на Обзор, който се чества на 24 юни – Еньовден. Начало на събитията поставиха най-малките жители на курортния град в ОДЗ „Обзорче“ – с игри, дискотека, забавни състезания и подаръци. Най-добрите от Черноморската колоездачна лига „Спринт” 2017, грабнаха призове и медали  за купата „Обзор” и финала на сезон 2017. Наградите бяха осигурени от домакините от кметството и от генералния спонсор на лигата. Под патронажа на кмета на града Христо Янев се проведе  шахматен турнир, в който взеха участие местни отбори и тимове от различни населени места на община Несебър. Победител в надпреварата стана отборът на с. Гюльовца, а медал за най-добър шахматист бе връчен на Алексей Радев от Равда.

Пъстър фолклорен концерт за жителите и гостите на Обзор поднесоха съставите на самодейците към НЧ “Изгрев 1927“, които показаха красотата на българския фолклор, чрез уникална хореография на танци, прилив на дълбоки гласове и  палитра от цветове. Колоритната проява „В навечерието на Еньовден“ препълни амфитеатъра в морското градче и зареди с много настроение присъстващите. Малко преди началото на изпълнения с неподправена емоция спектакъл, поздравителни слова поднесоха кметът на община Несебър Николай Димитров, кметът на Обзор Христо Янев и кметът на община Сопот Деян Дойнов, гост на събитието.

В обръщението си кметът на Несебър Николай Димитров подчерта, че Обзор е красив и развиващ се град и не е нужно човек да пие билки, за да се омае от неговия чар. Той честити именния ден на всички, които празнуват на Еньовден, и допълни, че желае щастие, късмет и успешен туристически сезон на жителите на китния курорт. Кметът на Обзор Христо Янев в поздравителното си слова изтъкна, че със съдействието на Община Несебър и на кмета Николай Димитров се реализират положителните промени в града.

Акцент в програма за празника бе и кулинарният базар „На Еньовденска трапеза“, организиран от НЧ „Изгрев 1927“ и кметство Обзор. В събитието по традиция взеха участие местни жители и представители от съставните селища на община Несебър, приготвяйки кулинарни изкушения. С Еньовденски боб, подправен с омайни билки и приготвен с много любов, бяха нагостени посетителите на крайморския парк. Тази година гозбите бяха обявени на символични цени, като събраните средства отидоха в помощ на младия колоездач Митко Тодоров, който се нужда от средства за лечение в чужбина. На самия 24 юни, провеждането  на Първи кръг от Републикански джетски шампионат на България – „Купа Обзор“,  подари на зрителите незабравими моменти, изпълнени с много емоции и адреналин. По време на официалната церемония председателят на Общински съвет – Несебър Румен Кулев, и Христо Янев, кмет на Обзор, връчиха купите на победителите в отделните класове. Награждаването бе последвано от музикална шоу програма, която завърши с великолепни фойерверки, изригнали от морето.