КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР ВРЪЧИ СТИПЕНДИЯ ЗА ОТЛИЧЕН УСПЕХ

12000 лв СТИПЕНДИЯ ЗА ОТЛИЧЕН УСПЕХ

На тържествена церемония кметът на Несебър Николай Димитров връчи стипендия за отличен успех на дванадесетокласника  от СУ „Любен Каравелов“ Мартин Иванов. Паричната помощ е присъдена, съгласно Наредба № 16 на Общински съвет – Несебър и е в размер на 12 000 лв.
В съпътстващия церемонията разговор стана ясно, че Мартин ще продължи образованието си в Техническия университет в София по специалността „Информационни технологии в индустрията“, която дава много възможности за развитие след завършването й.

Градоначалникът пожела на отличника успех и го увери, че „няма невъзможни неща, само трябва да имаш положително мислене и мечта, която да следваш“. Николай Димитров подчерта, че Община Несебър никога не е била безразлична към амбициозните млади хора. В разговора приятно впечатление направи уверението на отличника, че ще се стреми към най-високото, към изпълнение на най-смелите си планове, а кметът го подкрепи с думите: „Винаги се стреми към най-високото.“ и сподели: „Ние сме горди и щастливи с деца като теб.“.

Директорката на СУ „Любен Каравелов“  Тодорка Желязкова, която също присъства на тържественото връчване на стипендията,  изрази увереност, че Мартин ще развие потенциала си  във висшето образование. В подкрепа на това тя информира, че той се е явил на изпити за повишаване на оценките и максимално е покрил знанията за шестици. „За мен това означава, че Мартин притежава голям хъс и сила, за да го направи, а това определено ще му помогне и за в бъдеще.“, сподели своите впечатления Тодорка Желязкова.

На финала на разговора кметът на Несебър изрази надежда, че младите хора като Мартин след завършване на образованието си, ще се върнат тук и ще работят за развитието на общината.

На церемонията присъстваха  още майката на отличника  Иванка Иванова и Яна Христова – началник  на отдел „Образование“.
Идеята на стипендията е да насърчи съревнованието между отличниците в общината, както и да помогне на най-добрия от тях да продължи образованието си в България или в престижен европейски или американски университет. Целта на паричното възнаграждение е повишаване нивото на образованието, както и повишаване на интереса на младите хора към училищата в община Несебър.