Община Несебър съвместно със спортен клуб по водни спортове – „Месембрия” има удоволствието да Ви покани за девета поредна година да участвате в традиционния плувен маратон по случай празника на Несебър – 15 август. 

Тази година по решение на Организационния комитет стартът ще бъде даден от точка на 1.5 км  северозападно от гр. Несебър /плаващ старт/,като участниците в маратона ще бъдат транспортирани до там с туристически кораби. Финалът ще е пред крепостните стени. Тази година мястото за регистрация на участниците е бистро „Вермона“ – до входа на северния голям паркинг. Участници в състезанието могат да бъдат  лица над 9-годишна възраст в отлично здравословно състояние. 

По традиция на първия преплувал разстоянието, кметът на общината Николай Димитров ще връчи осветена икона на Света Богородица. Останалите награди са купи, грамоти и парични награди, като за най-малките участници са предвидени  и предметни награди.

Стартът на състезанието ще бъде даден около 10 ч. на 15 август преди вдигане на националния флаг пред крепостните стени. Награждаването ще се състои от 11:15 часа пред портите на Стария Несебър.
От организационния екип уведомяват всички сътезатели да се регистрират с предварително попълнени декларации с цел по-бърза обработка на данните.
Осигуряването на маратона ще се осъществи от дирекция ИА „Морска администрация”, Гранична полиция – Бургас, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас,  и  доброволци. 
За повече информация, декларации и др. може да проверите в „Условията за участие”, публикувани тук.

ПЛУВЕН МАРАТОН „НЕСЕБЪР” 2017 г. УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

ДЕКЛАРАЦИЯ – пълнолетни 

ДЕКЛАРАЦИЯ – непълнолетни