51 АВТОРИ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ПОЕТИЧЕН КОНКУРС ОБЯВЕН ОТ ОБЩИНА НЕСЕБЪР

51 АВТОРИ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ПОЕТИЧЕН КОНКУРС ОБЯВЕН ОТ ОБЩИНА НЕСЕБЪР

51 автори от цялата страна взеха участие в първото издание на Националния конкурс за поезия, който Община Несебър обяви в чест на празника си 15 август. Жури в състав: Иван Сухиванов, бургаски поет и литератор, редактор на списанието за литература „Море“, Максим Момчилов, редактор на в. „Слънчев бряг“, и Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство“ ще оценява таланта на участниците и ще избере най-добрите творби.

Произведенията, които ще се борят за наградите от първото издание на конкурса са 68. Резултатите предстои да бъдат обявени до края на септември – в навечерието на Деня на музиката и поезията, а номинираните автори ще бъдат отличени на тържествена церемония.

Стихотворенията, отличени в конкурса, ще бъдат качени на официалния интернет сайт на Община Несебър – www.nesebarinfo.com, както и във фейсбукстраницата ShareNessebar. Предвижда се и издаването на алманах, в който да бъдат публикувани текстовете на номинираните и участници в конкурса.

Организаторите си запазват правото да публикуват, филмират, записват и разпространяват произведенията на номинираните участници в конкурса, без да заплащат права и обезщетения.