БК „Несебър“ стартира сезон 2017/2018г. с една победа и една загуба

БК „Несебър“

Баскетболен клуб „Несебър“ стартира сезон 2017/2018г. с победа и загуба на турнир от Държавно първенство за момчета до 12 години в Ямбол. Първият ни двубой срещу един от фаворитите в група от 6 отбора -„Сливенбаскет“, завърши при резултат 39:48 точки в полза на Сливен. Най-голямата разлика стигна до 12 т. за противниковия отбор по средата на 3-та част. Баскетболистите на Несебър проявиха стоицизъм и направиха невероятен обрат, като до  края на частта поведоха с 1 т. В началото на четвъртата част обаче основен играч на „Несебър“ напусна за 5 лични нарушения, което се оказа решаващо за крайния резултат.

Втората среща на баскетболния ни тим бе с „Делфин 2“ – Бургас,  съставен от деца от Свети Влас и премина в пълна доминация за „Несебър“ – на полувремето резултатът бе 51:0 в полза на младите ни надежди. Срещата завърши с респектираща победа – 89:9 точки в полза на „Несебър“.

Тази седмица момчета до 14 години имат 2 гостувания  – в Силистра на 28 октомври, и Русе на 29 октомври в „А“група – Източна конференция.

На 29 октомври момичета до 12 години дебютират на Държавно първенство и ще изиграят първият си турнир в гр.Раднево срещу отборите на „Гео Милев“ от града-домакин и „Асеновец 2005“ –Асеновград.