Две победи над силни противници записаха момчета на БК „Несебър“

Две победи над силни противници записаха момчета на БК „Несебър“

Момичетата направиха своя дебют на турнир от Държавно първенство

Две победи над силни противници записаха момчета до 14 години на БК „Несебър“, които изиграха 2 тежки гостувания в „А“ група, Източна дивизия. В първата си среща нашите спортисти се изправиха срещу силния отбор на „Доростол“ (Силистра) в почти непробиваемата им крепост – зала „Дръстър“. В мача имаше няколко интересни обрата в резултата и невероятна атмосфера, която създаде публиката, а двете агитки се насладиха на дерби с голяма резултатност. Само 3 минути преди края на срещата точките бяха равни – 70:70, а баскетболистите на „Несебър“ съумяха да направят серия от 15:5 точки за крайното 85:75. Фактът, че „Доростол“ е клуб, който много рядко губи домакинство и само преди няколко месеца завърши на престижното 4-то място и в двете възрасти до 12 и до 14 години, направи победата над този респектиращ тим още по-емоционална.

Във втората среща, която също завърши успешно за „Несебър“, нашият тим гостува на „Дунав“-Русе. До полувремето имаше няколко обрата в играта. През първата част нашите спортисти изоставаха с 4т., а втората част завърши с 4т. в полза на „Несебър“! След полувремето баскетболистите ни събраха сили и направиха серия от 30:6 за временен резултат 68:40, а 4-тата част се доигра за крайното 81:53 т. в полза на тима ни. По същото време в Раднево на турнир от Държавно първенство дебют направиха момичета до 12 години, водени от треньора Стилиян Кукучев. Отборът на „Несебър“ съставен основно от ученички от втори, трети и четвърти клас мериха сили с петокласнички и закономерно загубиха и двете си срещи с „Гео Милев“-Раднево, и „Асеновец“-Асеновград. Въпреки че тренират само от няколко месеца, момичетата на БК“Несебър“, играха борбено и с ентусиазъм срещу по-големите на възраст съперници.

Тази събота момчета до 14 години излизат срещу респектиращия отбор на „Тунджа“ (Ямбол) като домакин в гр.Бургас . На следващия ден момчета до 12 години са на турнир в Сливен. Първата среща е с „Берое“ (Ст.Загора),а от 15:00ч. се изправят отново срещу „Тунджа“ (Ямбол). На 18-ти ноември момичетата от „Несебър“ ще се изправят срещу отборите на „Берое“ и „Асеновец“ в Асеновград.