Проведе се благотворителен базар в СУ „Любен Каравелов“

благотворителен базар

3288 лв. са събраните средства по време на благотворителния базар, който за 10-та поредна година се организира в най-голямото училище на територията на Община Несебър – СУ „Любен Каравелов“ Инициатор на събитието е БМЧК- Несебър, чийто ръководител е учителят от същото образователно заведение Паунка Русева. Събраната сума ще бъде разпределена по равно между 2-ма ученици, които имат нужда от финансова подкрепа.

На базара се предлагаха лакомства, предмети и сувенири, някои от които изработени в час по изобразително изкуство. За първи път в инициативата се включиха и ученици от групата по здравословно хранене към училището с направени от тях изделия. В благородната кауза активно участваха ученици от 7 до 12 клас, както и на по-малки деца, помагаха и родители.

На базара тази година паралелно се проведе и друга благородна кампания, чийто инициатор е Фондация „Въздигане“, а на местно ниво бе подкрепена от Мото клуба. От клуба, който подпомага родолюбиви каузи, събираха средства (чрез продажба на книги, тениски и други предмети на тематика от българската история), като голяма цел е да се купи дървена витрина с масивни статуи на значими български владетели, която да бъде експонирана в училището.
Базарът се проведе с подкрепата на ръководството на училището и учителския колектив.