Най-голямото училище в Несебър ще бъде ремонтирано, санирано и обзаведено по европроект

Най-голямото училище в Несебър ще бъде ремонтирано, санирано и обзаведено по европроект

ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014 – 2020 г.

 

Кметът на Несебър Николай Димитров подписа договор за безвъзмездна финансова помощ с ДФ „Земеделие“ за изпълнение на проект „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на СУ „Любен Каравелов“ – гр. Несебър. Финансирането е осигурено по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Първоначално одобрената безвъзмездна финансова помощ по проекта е в размер на 1 837 063 лв. без ДДС, представляващи 100% от целия размер на одобрената инвестиция.

Конкретните дейности, които ще се осъществят в рамките на проекта са ремонт и саниране на всички фасади на несебърското училище, покрив, под, подмяна на дограма където е необходимо, ремонт на спортните площадки – изграждане на две баскетболни игрища с тартанова настилка, хандбално игрище с нова настилка от изкуствена трева и врати за хандбал или мини футбол, волейболно игрище с тартанова настилка, полагане на тартанова настилка върху атлетическа писта, доставка на подвижни светофари за обучение на деца с автономно захранване, изграждане на комбинирана мултифункционална тренировъчна конструкция за стрийт фитнес, монтаж на 3 броя тенис-маси за външно ползване и поставяне на трибуни.

Максималният срок за завършване на проекта е 36 месеца.