КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОБЯВИ ГРИПНА ВАКАНЦИЯ ЗА УЧЕНИЦИТЕ

ГРИПНА ВАКАНЦИЯ

От днес следобед със заповед на кмета Николай Димитров е обявена грипна ваканция за учениците от всички училища на територията на Община Несебър. Няма да има учебни занятия до 29 януари включително. Общинските детски градини ще работят съобразно утвърдения им график, при спазване на мерките за работа при епидемична обстановка – стриктен ежедневен филтър при приемането на децата и засилен контрол на хигиенния режим. Заповедта на кмета е издадена след като Регионалният щаб за борба с грипа и ОРЗ обяви грипна епидемия на територията на област Бургас и препоръча на кметовете на общини да обявят дните от 24.01. следобед до 29.01. т.г. включително за неучебни, като превантивна мярка срещу разрастване на епидемията .
Под ръководството на директорите на училищата в община Несебър е създадена необходимата организация за информиране на ученици и родители.

Общинското ръководство призовава гражданите да избягват посещенията на места, където има струпване на много хора, с оглед ограничаване разпространението на заразата, която се предава по въздушно-капков път. Да се ограничават масовите мероприятия като събрания, конференции, спортни мероприятия и др.