Деца от ДГ „Калина Малина“ разказват за Левски и Ботев в емоционално тържество

Деца от група „Моряче“ към ДГ „Калина Малина“ показаха впечатляващи знания за едни от най-светлите и харизматични личности от българската история – Васил Левски и Христо Ботев. Облечени в национални носии, малките артисти изнесоха емоционално тържество, изпъстрена с много любими стихове и песни, някои от които написани от стожери на българщината като Иван Вазов, Христо Ботев и Добри Чинтулов.

С въздействащи изпълнения децата върнаха присъстващите назад във времето, когато Левски и Ботев с дела и думи повдигат българския дух и работят неуморно за така бленуваното освобождение. Свободата на родината за тях е над всичко и те плащат с живота си за това. Неслучайно и проявата премина под надслов „Българийо, за тебе те умряха“.

Възпитаниците на „Калина Малина“ изразиха своето преклонение пред Апостола на свободата и пред поета- революционер Христо Ботев освен с рецитал на стихове и песни, и със запалване на свещи в памет на героите ни. Бъдещите първокласници показаха отлична подготовка и разчувстваха своите родители със знанията, които имат за големите патриоти.

Накрая на проявата директорката Людмила Василева сподели, че „там, където получават разбиране, топлина и обич, децата правят първите си стъпки в живота уверени и смели. Там, където има уют, ласка и подкрепа, децата растат любознателни, даровити и всеотдайни и това видяхме от самото тържество.“ Тя изрази удовлетворение от професионализма и отдадеността в работата на учителите и отправи благодарност към родителите за тяхната загриженост към детската градина, защото „всички заедно имаме за цел да възпитаме у децата любов към знанието.“