Още две прояви, посветени на патронния празник на СУ ”Любен Каравелов” – Несебър

Още две прояви, посветени на 136-тата годишнина от основаването на СУ „Любен Каравелов“ се състояха преди дни в образователното заведение.

93-ма ученици от седмите класове с преподавател по български език и литература Таня Кехайова рецитираха групово одата „Опълченците на Шипка” от Иван Вазов. Централното фоайе на учебното заведение бе изпълнено до краен предел от ученици, учители и родители. Всички те слушаха с голям интерес и бурно аплодираха изпълнителите. В седмицата, в която отбелязваме Националния празник на Р България – 3 март, подобно събитие е повод за национална гордост и призив да не забравяме славното си минало, героизма на опълчението в тази битка и приноса на българите за Освобождението.

Другото събитие, посветено на патронния празник, бе литературен конкурс, който също приключи преди дни. Известни са и лауреатите в него. В категория есе в начален етап на обучение бе присъдено едно второ място на Каролина Дуарте Корея Соуто Де Са – ІV „б“ клас за есето „Баскетбол”.

В същата категория в гимназиален етап класирането е както следва:

 І място

„Любовта през 21 век” – Весела Ганева XI „б“ клас

„Учителят – някога, сега и в бъдеще“ – Константин Казаков – VIII „а“

          ІІ място

„Свободата и робството” – Габриела Колева  – ХI „а“ клас

„Човекът – господар на технологиите или технологиите – господар на човека“ – Недялко Николов – VIII „а“ клас

ІІІ място

„Сивият град” – Мирела Ганчева – ХI „б“ клас

„Има ли бъдеще нашата хубава България“ – Дарина Ганчева – VIII „б“ клас.

В категория разказ в прогимназиален етап първо място беше присъдено на творбата „ Момичето от морето“  на Алекса Георгиева – VIІ „б“ клас, а в гимназиален етап –  на разказа „Пътешественици” на Ванеса Костова – ХI „б“ клас.

В категория поезия в гимназиален етап първо място спечели Ан Мари Николова от  X „б“  клас с „Вечен сън”, втора е Анна-Никол Антонова XI „б“  с „Непорочна душа”.