Първомартенска инициатива зарадва малки и големи в Несебър

Съвместна инициатива на Община Несебър и Сдружението на занаятчиите и творците към общината в чест на Баба Марта зарадва деца и възрастни. Децата от трите детски градини – ДГ „Калина Малина“, ДГ „Яна Лъскова“, ДГ „Моряче“, възпитаници на ООШИ- Несебър, както и служители от Община Несебър бяха закичени с автентични мартеници.

Инициативата за съхранение на изконните български традиции, запазили ни през вековете, бе подета от кмета на Община Несебър Николай Димитров преди пет години. Всяка следваща година все повече граждани от цялата община, както и обществени организации, клубове и сдружения се включват в нея. Тази година Сдружението на занаятчиите и творците подари от името на Община Несебър 1000 ръчно изработени мартеници. Вълшебството на усуканите бели и червени нишки допринася за животворната сила на идващата пролет, озарява с обич сърцата и е красиво послание за здраве, късмет и берекет.

Кметът на Несебър Николай Димитров изказва благодарност на Сдружението на занаятчиите и творците в община Несебър и неговия председател Надежда Трифонова за изключително красивите мартеници, сътворени с любов и много желание, за личния им принос в съхраняване на традициите и подкрепата, която сдружението оказва на местната власт при всяка една културна инициатива.