Кметът на Несебър Николай Димитров връчи на пенсионери от града свидетелства за успешно завършен компютърен курс по проект „Линукс“. Хората от третата възраст се обучаваха по проект „Линукс”, благодарение на поредната инициатива в социалната сфера, която Община Несебър реализира в партньорство със сдруженията „Верният настойник” и Авигея Шаама”.

Курсът стартира през декември миналата година и след четири месеца на усилено обучение приключи успешно. В него се обучаваха 30 пенсионери, разпределени в две групи.

При връчването на сертификатите кметът Николай сподели: „Хубаво е човек да учи и да се усъвършенства цял живот, за да успява. В днешния век на развита глобализация и технологичен прогрес всеки трябва да има представа от общуването в необятния интернет свят.” Той насърчи курсистите да прилагат новите знания в ежедневието си. Преподавателят Радослав Киряков подкрепи мнението на градоначалника, че човек се учи докато е жив, а след това поздрави участниците в курса за тяхното старание и желание, с което са учили. „Беше полезно време заедно. Хората лесно навлязоха в обучението и имаха голям интерес да придобият компютърна грамотност.”

Председателят на „Верният настойник” Жельо Желев също поздрави всички участници в проекта на сдружението. От „Авигея Шаама“ споделиха, че благодарение на компютърния курс, пенсионерите не само са придобили нови знания, но и са се сплотили, създали са добри взаимоотношения помежду си, дори са се зародили идеи, по които да работят съвместно със сдружението.

Самите участници в курса връчиха благодарствени писма на кмета и споделиха, че за тях е било изключително важно и полезно да „погледнат с нови очи към нови хоризонти“ чрез организираното за тях обучение.