С КОНЦЕРТ В ДГ „КАЛИНА МАЛИНА“ ОТБЕЛЯЗАХА 120 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА СВОЯ ПАТРОН

С емоционален, поетично-музикален концерт в ДГ „ Калина Малина“ – Несебър, отбелязаха 120 години от рождението на Райна Иванова – Митова, по-известна под псевдонима, с който остава в историята на българската проза и поезия – Калина Малина. Проявата бе изнесена от най-големите възпитаници на образователното заведение – децата от група „Моряче“. С изключителен артистизъм и старание те засегнаха различни тематики от творчеството на Калина Малина: игрите, природата, мама и татко, родината, буквите, цифрите, мира.

Композицията на тържеството бе вдъхновена от емблематичното стихотворение на писателката: „Най-хубавата дума“ и даде възможност за едно красиво „пътешествие“ през различни култури и националности чрез танца на народите. Тържеството завърши с развети от децата знаменца, върху които бе изписана на различни езици думата „Мир“.

По повод 120-тата годишнина на патрона на образователното заведение кметът на Несебър Николай Димитров изпрати поздравителен адрес, в който отправя поздравления за подготовката и провеждането на концерта в чест на една от най-обичаните от поколения български деца поетеса Калина Малина. В адресът бе изтъкнато, че благодарение на големи автори като нея децата се учат какво е добро, справедливо, прекрасно.