Предстои 10-то юбилейно издание на традиционния плувен маратон за празника на Несебър

плувен маратон за празника на Несебър

Община Несебър съвместно със спортен клуб по водни спортове – „Месембрия” има удоволствието да Ви покани за десета, юбилейна, година да участвате в традиционния плувен маратон по случай празника на Несебър – 15 август. 
По решение на Организационния комитет стартът ще бъде даден от точка на 1.5 км  северозападно от гр. Несебър /плаващ старт/, като участниците в маратона ще бъдат транспортирани до там с туристически кораби. Финалът ще на плажа пред Морска гара. Тази година мястото за регистрация на участниците е амфитеатъра в Стария Несебър в часовете между 8.30 и 9.30 ч. Участници в състезанието могат да бъдат  лица над 9-годишна възраст в отлично здравословно състояние. 
По традиция на първия преплувал разстоянието, кметът на общината Николай Димитров ще връчи осветена икона на Света Богородица. Останалите награди са купи, грамоти и парични награди, като за най-малките участници са предвидени  и предметни награди.
Стартът на състезанието ще бъде даден около 10 ч. на 15 август преди вдигане на националния флаг пред крепостните стени. Награждаването ще се състои от 11.30 часа на амфитеатъра.
От организационния екип уведомяват всички състезатели да се регистрират с предварително попълнени декларации с цел по-бърза обработка на данните.
Осигуряването на маратона ще се осъществи от дирекция ИА „Морска администрация”, Гранична полиция – Бургас, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас,  и  доброволци. 
За повече информация, декларации и др. може да проверите в „Условията за участие”, публикувани тук или на фейсбук страницата facebook.com/nessebarswim/.

ПЛУВЕН МАРАТОН „НЕСЕБЪР” 2018 г. УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ  
ДЕКЛАРАЦИЯ – пълнолетни  
ДЕКЛАРАЦИЯ – непълнолетни