В УЧИЛИЩАТА В НЕСЕБЪРСКА ОБЩИНА ЗВЪНЕЦА СЪБРА ПОВЕЧЕ ОТ 2300 УЧЕНИЦИ

В УЧИЛИЩАТА В НЕСЕБЪРСКА ОБЩИНА ЗВЪНЕЦА СЪБРА ПОВЕЧЕ ОТ 2300 УЧЕНИЦИ.

Училищата в община Несебър отново се изпълниха с детски глъч.
Днес за първи път прагът на общинските учебни заведения преминаха 241 деца. От тях 107  са ученици на най-голямото училище –„Л.Каравелов“.

Първият ден в деветте училища на общината започна с издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България. Навсякъде представители на общинската управа прочетоха поздравителен адрес от името на кмета и пожелаха на деца и учители ползотворна нова учебната година .

Кмета Николай Димитров откри учебната година в училище „Л. Каравелов“  Пред морето от развълнувани деца и родители, той окуражи и насърчи преподаватели и ученици по пътя им през един успешен  учебен сезон, потвърди ангажимента на местна власт към училищните институции и обеща съдействие по всеки  въпрос.

Традиционно поздравително слово към ученици, учители и родители изказа Тодорка Желязков – директор на несебърското училище, а отец Арсений  свещенослужител към храма „Св. Успение Богородично“ се помоли за благословение на всички присъстващи

На този  специален ден,  гост на училище „Л. Каравелов“ беше инж. Виолета Илиева, началник на РУО – Бургас, която  пожела  здраве сили и  успешна учебна година на ученици и преподаватели.

Училището е място, където децата осъществяват своя социален живот и качеството на  обкръжаващата ги среда до голяма степен определя тяхното самочувствие и  критерии, и оформя възприятия им. В резултат на политиката на партньорство и доверие между общинското ръководство и представителите на образователните институции, материалната база и образователната среда, в която децата на несебърска община се развиват са на европейско ниво.

Традицията в училищата с прием „начално образование“ бе спазена, и след церемонията за началото на учебната година , в сградите първо бяха въведени първокласниците. Развълнувани, те следваха своите първи преподаватели по пътя към класните стаи. Там за всеки един от тях бе приготвен подарък –книжка и грамота от името на кмета Николай Димитров.

Тази година в  деветте училищата на Община Несебър ще се обучават над 2300 ученици.

Пожелаваме на всички успешна и радостна година.