СУ”ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ” – НЕСЕБЪР СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА НА ТИСПОЛ И МВР ЗА ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА И ОПЕРАЦИЯ „ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ”

Несебърското училище отново се присъедини  към  инициативата  за ден без загинали на пътя.Проявите преминаха под мотото „Безопасни мобилни комбинации за живот”.
В обявения за „Европейски ден без загинали на пътя” – 19-ти септември, на площадката за провеждане на обучение по безопасност на движението в двора на училището, бе  проведен открит урок по пътна безопасност за  учениците от начален курс на обучение. Звеното за  самоохрана  пое инициативата  и засили контрола около  пешеходните зони, водещи до училищната сграда, като  посрещаше  и изпращаше   учащите се.

В часовете по информационни технологии децата   подготвиха флаери, с които  да информират родителите си за настоящите инициативи и да ги приобщят към  идеята на европейската седмица на мобилността и ден без загинали на пътя.

По класове се проведоха дискусии, касаещи пътната безопасност, начините на реагиране при различни ситуации, избор на най-безопасния път към дома и др.  Обсъдени бяха възможностите,  хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно.