С РОМАНТИЧЕН КОНЦЕРТ НА ПРОФЕСОР ЖЕНИ ЗАХАРИЕВА НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗА КРАЯ НА ЛЯТОТО

КОНЦЕРТ НА ПРОФЕСОР ЖЕНИ ЗАХАРИЕВА

Вчера в залата на конферентен център „Сочи“, концерт изнесе световноизвестната пианистка професор Жени Захариева. Тя ни гостува за втори път тази година, като през април несебърската публиката чу произведения на Клод Дебюси. Този път професор Захариева поднесе концерт под надслов „Картини от една изложба“ посветен на руския композитор Модест Мусоргски.

Събитието се състоя в навечерието от 180-тата година от раждането на Мусоргски и 170-тата годишнина от смъртта на Шопен. Динамично, уверено, експресивно, но в същото време брилянтно технически и емоционално, професор Захариева завладя публиката, както с приказно-мистичните така и романтично дръзките картини на Мусоргски. В края на концерта звучаха ярките и нежно галещи слуха валсове на Шопен.

Вечерта приключи с изпълнение на много талантливия ни малък съгражданин Константин Башиков, който е лауреат на много български и международни награди от участия и конкурси.

С този концерт, който бе комплимент към любителите на романтичната и класическата музика, и е определян като представителен за високата класика, Община Несебър запълни последните щрихи от богатата си лятна културна програма.