„ЕСЕН В НЕСЕБЪР“ ДОНЕСЕ ЕМОЦИИ ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ

ЕСЕН В НЕСЕБЪР

За пръв път градът отпразнува фестивала „Есен в Несебър“. Празникът посветен на даровете на земята и изобилието завърши с песни и детска надпревара. Кметът Николай Димитров уважи откриването на най-новите празници от културния календар на Несебър.

От сцената прозвучаха благодарности към кметовете: Недeлчо Недялков-Оризаре; Жельо Желев-Гюльовца; Павел Павлов-Кошарица и Христо Николов кмет на Тънково, които с удоволствие предоставиха продукция от стопанствата на селата. Дошлите на празника се радваха на изобилие от пчелен мед и плодове, сирене и кашкавал, а тиквите, символ на есента красяха подиума и площада.

Сцената на ”Артиум”-а на площад „Жулиета Шишманова“ се огласи от песните на самодейни фолклорни групи от съставните селища на общината, деца от Общинската школа по изкуствата , детската вокална група „Сюрприз“ към читалище „Яна Лъскова“ и много др.

Граждани, привлечени от музика и детски глъч се стекоха за да отбележат сезона на изобилие, пресъздаден чрез есенния фестивал на Несебър.

Програмата на фестивалните дни беше предвидила забавления за всички. Малки и големи се включиха в хората, игрите и надпреварата за награди.

Най-силна и завладяваща бе емоцията на децата, а радостта и вълненията от съревнованията бе заразителна и за възрастните, и те се включиха в детските състезания.