ФФ „МАКЕДОНКА“ И ТС „МЕСЕМБРИЯ“ ПРЕДСТАВИХА НЕСЕБЪР НА ПОПУЛЯРЕН ФЕСТИВАЛ

Несебърският читалищен състав ФФ „Македонка“ и танцово студио „Месембрия“ при ООШИ- Несебър се изявихa като гост изпълнители на националния фестивал на ореха в село Голямо Дряново.

В последното, пето издание на форума със специална покана се включиха ФФ „Македонка“. Участието на несебърския състав беше под формата на концерт. В продължение на четиридесет минути нашите представители изпълниха песни от няколко фолклорни области и демонстрираха певчески уменията на професионалнo ниво.

Танцово студио „Месембрия“- изигра постановката по фолклорни мотиви „Веселие“, Момчиловско и Веримезовско хоро.

Участието на несебърските изпълнители бе високо оценено и бурно аплодирано.

Поканата към нашите състави за участие на една сцена редом с популярни фолклорни формации като ансамбъл „Загорче“ и група „Калоферски хайдути“ е високо признание за професионализма на участниците ни и за дългогодишната работа за популяризацията на песенния и танцов фолклор, който читалище „Яна Лъскова“ – Несебър поддържа и съхранява в автентичния вид.

В рамките на фестивала се представиха различни занаяти и производители на биопродукти. Посетителите можаха да се насладят на красотата на оригиналните и самобитни български национални носии подреден в изложба.