ОБЩИНА НЕСЕБЪР В СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА С ХАБИТАТ БЪЛГАРИЯ

Днес отдел „Екология“ към Община Несебър в партньорство с фондация “Habitat for humanity“ проведе мероприятие по облагородяване и освежаване на района около амфитеатъра в Стария град.

Дейностите, който се извършиха включват боядисване на пейките и подиума на амфитеатъра, озеленяване на района изграждане на алеи и др. В акцията на доброволни начала участваха общински служители, граждани и ученици от училище „Л. Каравелов“ – Несебър.

Община Несебър се включва за първи път в мероприятие на фондацията, чиято работа е свързана с прокарване на адекватна жилищна политики за градовете в световен мащаб.

В рамките на текущия проект г-жа Ася Добруджалиева- мениджър проекти в Хабитат- България проведе лекция ,чиито теми засягаха глобалните и национални политики за устойчиво развитие на градската среда.

За днешното мероприятие фондацията дари средства за закупване на материали и консумативи, с които подсигури ремонтните дейностите в зоната около амфитеатъра и кетъринг за доброволците.

Инициативата на фондация „Habitat for humanity“ е част от проект, който се провежда в седем държави в Европа. Целта на проекта е популяризиране и разширяване на правата за достъп до жилище.