OБЯВИХА КОНКУРСИ В УЧИЛИЩЕ „ ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ – НЕСЕБЪР

По случай патронния си празник несебърското училище „Любен Каравелов“  обяви конкурси  на различна тематика.
В конкурса за рисунка „Освобождение“, творбите трябва да са посветени на темата за Освобождението и да представят събития, подвизи, портрети и паметници на герои, свързани с националноосвободителните борби на българския народ и Руско-турската освободителна война от 1877-1878 година. В творческия конкурс могат да участват ученици от I до XII клас, а крайният срок за предаване на рисунките е 23.02.2019 г.
Със същия срок са и конкурсите за снимка на тема „Моето училище“ и този за мартеничка „Честита Баба Марта“.

18.02.2019 г. е крайния срок за предаване на материалите за литературния конкурс на свободна тема в предпочитан от автора жанр – приказка, разказ, есе, стихотворение; на конкурса по английски език за изработване на настолна игра и на конкурса за рисунка на свободна тема с техника на изпълнение по желание на автора. В рамките на същия срок учениците от VIII – XII клас трябва да представят написаните от тях на английски език разказ, есе или стихотворение.

Отличените творби ще бъдат обявени в навечерието на патронния празник на СУ “Любен Каравелов“ – Несебър – 3 март. Те ще бъдат експонирани във фоайетата на училището,  а авторите им ще бъдат наградени.