СОЦИАЛНО-МЕДИЙНА КАМПАНИЯ „ОТКРИЙТЕ КУЛТУРАТА И ИСТОРИЯТА НА ЕВРОПА“

Старинен град Несебър е част от обектите със световна значимост, които ЮНЕСКО и „Нешънъл Джиографик“ са включили в специалното си издание „Пътувания до обекти на световното наследство: Открийте историята и културата на Европа“.

В периода 11.02. – 07.03.2019 г., ЮНЕСКО и „Нешънъл Джиографик“ стартират нова социално – медийна кампания под надслов „Открийте културата и историята на Европа“, в рамките на която имат за цел да повишат информираността относно европейското културно наследство. Кампанията се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз и насърчава туристите да пътуват по един по-различен начин – да пътешестват по-бавно, да посещават по-малко познати дестинации и да преживеят Европа по-неочаквано и по-задълбочено.

Кампанията се осъществява по линия на проекта на ЮНЕСКО „Пътувания до обекти на световното наследство в Европейския съюз“ в партньорство с „Нешънъл Джиографик“. В рамките на проекта е разработена и платформа, която представя подбрани културно-исторически обекти в четири раздела: „Древна Европа“/Ancient Europe/, „Кралска Европа“/Royal Europe/, „Романтична Европа“ /Romantic Europe/ и „Европа под земята” “/Underground Europe/. Старинен град Несебър е част от раздела „Древна Европа“.

Всеки, решил да планира пътуването си до Европа, би могъл да спечели книжката – пътеводител като посети уебсайта на кампаниятаhttps://bit.ly/2E34alT.