СДРУЖЕНИЕТО НА ТВОРЦИТЕ И ЗАНАЯТЧИИТЕ В НЕСЕБЪР С НОВА СОЦИАЛНА ИНИЦИАТИВА

Сдружението на творците и занаятчиите в Несебър, с подкрепата на кмета на общината Николай Димитров, даде старт на нова социална инициатива. Тя е насочена към детските градини и цели набиране на подходящи играчки и занимателни пособия. С тях ще бъде попълнен и разнообразен фонда на образователните заведения за най- малките.

В рамките на три дни –от 21 до 23 март включително, всеки имаше възможност да се присъедините към идеята да посрещнем пролетта с усмивки. В инициативата се включи и кметът на Община Несебър Николай Димитров, който заяви своята лична подкрепа, като изпрати подаръци в централния пункт. Много граждани също се присъединиха към идеята на сдружението, като дариха нови, стари, излишни или непредставляващи интерес играчки, с онези кукли и камиончета, лежащи отдавна в тъмния ъгъл и създаващи неудобство у дома.

Събраните вещи ще бъдат предоставени първо на всичките 11 детски градини в общината. Предстоят летните игри на малчуганите в двора на всяка градина и педагозите могат да преценят, какво би им било полезно. Ненужното в детските заведения ще бъде предоставено на Центъра за обществена подкрепа в гр. Несебър и с тяхна помощ ще бъде раздадено на деца от семейства в неравностойно положение.

Пунктове за събиране на ненужни играчки имаше в Несебър, Обзор, Св.Влас и Равда.

Към инициативата се присъединиха – ДГ ”Моряче”, ДГ ”Калина Малина” и ДГ „ Яна Лъскова” – гр.Несебър, ДГ „ Мечо Пух” – с.Равда, ДГ „ Делфинче” – гр. Свети Влас, ДГ ”Обзорче” – гр. Обзор, ЦОП – гр. Несебър, НЧ „Изгрев 1927г” – гр. Обзор, ДК „Монро” – гр. Обзор .

Всички негодни пластмасови играчки, ще бъдат предадено на фирмата изкупвач, в едно със следващите постъпления от акцията „Море от капачки за Сами”.