Тържества за патронния празник на ОУ „Г.С. Раковски” , Оризаре

Преди дни в ОУ „Г.С.Раковски”, с. Оризаре започнаха тържествата по случай патронния празник и 146 години от основаването на училището. Учениците заедно с учителите направиха кът във фоайето на училището, посветен на Георги Стойков Раковски – геният на революцията, идеологът, теоретикът, човекът, който постави началото на организираната националноосвободителна революция, запали огъня на родолюбието в сърцата на българите, проправи пътя към свободата.

Празничният концерт по сценарий предизвика фурор сред зрителите.

Тържественият спектакъл започна с химна на България. Литературно – музикалната композиция „ Бащата на революцията” изпълниха учениците от „Работилница за таланти”. Тържествата продължиха с химна на училището”Бялата река на Оризаре”.

Учениците от начален курс с ръководител Елена Хаджиева, изпълниха песни и стихотворения за родината.

Учениците от студио „Работилница за таланти” по проект „Занимания по интереси”, с ръководител Кръстина Костадинова, полетяха в ритъма на народните танци и потопиха публиката в магията на народната песен. Младите актьори изправиха на крака зрителите в актовата зала на училището със своите телевизионни новини за гората и реклами. Много настроение внесоха танцьорите на модерни танци. Тържественият концерт завърши с кръшно празнично хоро.