Цветни дни за нашите деца

И тази година инициативата „Цветни дни“, организирана от Сдружението на творците и занаятчиите с подкрепата на Община Несебър предизвика голям интерес.


Този път тя беше посветена на децата на общината и се проведе в три последователни дни в Несебър, Равда и Обзор.
На 19 април в Артиум център, с лазарски песни и танци възпитаници от ДГ „ Моряче“ – Несебър и ДГ „Делфинче“ – Св. Влас поздравиха присъстващите на първия от „Цветните дни“. Последва шумно парти, на което децата играха, танцуваха и пяха.


Втория ден на инициативата премина под надслов „Цветни дни за Даяна“ и бе посветено на дете с увреждане. Благотворителният базар, организиран с цел събиране на средства за подпомагане лечението и рехабилитацията на малката Даяна събра сумата от 6336 лева.


Инициативата на сдружението събра на площада жителите на Равда, които бързаха да изкажат своята съпричастност към благородната кауза. Събитието стана възможно благодарение и на подкрепата на Кметство Равда, ДГ„Мечо пух“, ПК„Детелина“, ОУ „Кирил и Методий“ и НЧ “Гоце Делчев“. Площадът се изпълни с хора, които слушаха лазарски песни в изпълнение на децата от „Мечо пух“ и училището в селото. Специални гости на събитието бяха квартет от ОДК- Несебър в състав Христо Банков, Ралица Кондакчиева, Кристина Трифонова и Христиана Петкова.


Празникът „Цветен Обзор” бе посветен на идеята да се осигурят средства за организиране на „Лятна академия на изкуствата в гр. Обзор“. . Инициативата е на НЧ „Изгрев 1927” и обедини благотворителен базар и един цветен детски празник, организиран от Сдружението на творците и занаятчиите в Община Несебър.