Тържествено честване на 24 май в ОУ”Георги Стойков Раковски”и СУ“Любен Каравелов“

С грандиозен концерт бе почетен Денят на българската просвета и култура -24 май в ОУ”Георги Стойков Раковски”,с. Оризаре.
Учениците и учителите оформиха кът във фоайето на училището, посветен на делото на Кирил и Методий, изплетоха венци и окичиха ликовете им и родното училище.


Тържественият спектакъл бе открит с химна на България и с химна „Върви народе възродени”. Директорът на училището госпожа Паунка Стоева поздрави учители и ученици по случай празника.Гласчетата на най-малките, с ръководители Елена Хаджиева, Христина Витанова и Полина Петрова, зазвъняха със стихове и песни, посветени на светите братя. Фурор сред публиката предизвика театралната постановка „Криворазбраната цивилизация”, представена от актьорите от студио „Работилница за таланти” с ръководител Кръстина Костадинова. Младите изпълнители изправиха на крака публиката и предизвикаха бурни овации. В края на празничния концерт тържествено бяха наградени изявените ученици и отличниците. Грамоти, медали и ленти „Изявен ученик” получиха спортистите с призови места в областно състезание и зонално първенство. Грамоти, медали и ленти „Изявен ученик” бяха връчени и на класираните в състезанието „Многознайко” ученици. Младите творци Велизар Киров, Галена Димова, Божидара Боева и Златомир Ганчев получиха грамоти от престижния конкурс „На мира в света” с тема „Моята мечта за мир”, организиран от Областен съюз на офицерите и сержантите от резерва и запаса, Гарнизонен военен клуб и Областен съюз на ветераните от войните, Бургас.


В навечерието на 24 май учители и служители от СУ“ Любен Каравелов“ – Несебър присъстваха на стилно тържество под надслов „На теб, учителю, поклон!”.
Музикален поздрав към всички поднесоха момичетата и момчетата от ВГ“„Морски перли “ с ръководител Таня Илинова.
Петокласникът Зигфрид Цаниер рецитира стихотворението „Учителю, на теб са ти длъжници…“.


В заслужен отдих след многогодишен всеотдаен труд в несебърското училище, бяха изпратени преподавателите Виолета Ватева, Мариана Маринова, Антоанета Йовчева, Иванка Атанасова и Любо Тодоров. От името на целия педагогически колектив Тодорка Станелова – директор на училището подари сувенири и цветя с пожелание за здраве и дълголетие.

Почетени бяха и навършилите юбилейните 2х25 години Соня Дамянова, Златко Петров, Елена Кулева, Златина Бахова, Здравияна Йорданова, Галина Савова, Милена Янева – Векилева и Диана Митева. Към тях бяха отправени благопожелания за крепко здраве и творчески успехи в нелеките учителски делници. Топла питка и сладки изкушения допълниха празничната картина.

В централното фоайе на училището беше експонирана изложба с рисунки на братята Кирил и Методий и техните ученици, изписани бяха и букви от славянската азбука.