ДГ „Калина Малина” – Несебър изпрати своите малки „абитуриенти”

С емоционално тържество децата от предучилищните групи „Мечо Пух” и „Златна рибка” към ДГ „Калина Малина” в Несебър казаха „сбогом” на любимата градина и своите учители. В последния си концерт бъдещите първокласници показаха отлична подготовка в знанията си за буквите и числата, умело представени в множество стихове и песни. След наситения с много вълнения празник всяко дете получи Удостоверение за завършено задължително предучилищно образование от директора на детската градина Людмила Василева.


Г-жа Василева благодари на малките актьори за чудесното присъствие на сцената, както и за незабравимите четири години заедно. В словото си към родители и деца, тя цитира мисли на американския писател Робърт Фулам: „Всичко, което наистина трябва да знам, за да се науча как да живея, как да правя, как да се държа, съм научил в детската градина. Мъдростта не е горе на върха, където блести заветната диплома, а там, в пясъчника на детската площадка, в предучилищната група“.


Емоционални обръщения към децата и родителите поднесоха и учители на двете групи.
Празничната проява завърши със снимки за спомен пред сградата на детската градина и вкусна торта с отворена книга и моливи – весело намигване към предстоящата среща с училището.