МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“ ПОД ЗНАКА НА БЪЛГАРСКАТА РОЗА

Международният турнир „Математика без граници“ ще събере за шести път в Несебър деца от цял свят. Тази  година в престижното състезание участие ще вземат 1200 ученици от 1 до 12 клас от 15 страни –  Азербайджан, България, Виетнам, Иран, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Русия, Румъния, Турция,Узбекистан,  Филипините, Словения и Украйна.

Турнирът ще се  проведе в два етапа като на 29 юни, след официалното откриване,  ще се  състоят   индивидуалните финали, а на следващия – 30 юни,  отборната надпревара.

Събитието традиционно се провежда  под  патронажа на кмета на Несебър г-н Николай Димитров,  а домакин  отново  ще е  Средно училище „Любен Каравелов“.

Част от тазгодишната програма на турнира е засаждане на градина с български рози в двора на училището.

СУ „Любен Каравелов“ ще се включи в състезанието с 4 индивидуални участника:

Деян-Емил Атанасов (4 клас) – медалист от миналата година; Стойко Войнов(3 клас); Мая Минкова (4 клас) -медалист от миналата година и Никола Войнов (6 клас).

На 1 юли в амфитеатъра  на  стария Несебър за шести път ще бъдат излъчени звездите на турнира – най-успешните състезатели от всяка страна- участничка и шампионите за 2019 г.,като кметът на Несебър ще връчи купата „Шампион сред шампионите“ и наградата за учителите с принос в популяризирането на турнира.

Тази година  за всеки награден, освен купа, ще има и цвете българска роза.