БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА НЕСЕБЪРСКИЯ КЛУБ “БУШИДО“ НА ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНАТ

На Европейския шампионат по карате Шинкиокушин за мъже до 21 години, юноши и кадети в Прага, бронзов медал за България завоюва състезателят на несебърския клуб „Бушидо“ Борислав Байчев.

Борислав се състезава в тежката категория над 85 кг. Той преодоля противниците си в квалификациите без особени затруднения. На полуфинала жребият го изправи срещу украинския боец Данило Воеводкин. Украинецът успя да наложи своя стил на игра и надделя, като в последствие завоюва и шампионската титла, а Байчев трябваше да се задоволи с бронзовия медал.

Другият несебърски състезател, Виктор Байчев се състезава при кадетите до 16 години. Той започна добре преодолявайки унгарски състезател. На четвъртфинала загуби от състезател на Литва и остана без приз.

Шампионата се проведе в Спортна зала „Йеденактка“ в чешката столица  Прага. В него участие взеха над 500 бойци от 32 европейски държави. Конкуренцията бе изключително жестока, а нивото на състезателите много високо. В крайното класиране по медали България се нареди на седмо място с 2 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала в трите възрастови групи. Златните медали за българския отбор завоюваха Иван Иванов при кадети и Преслав Николов при юноши.