„НЕСЕБЪР БИЙЧ КЪП“ ИЗЛЪЧИ ПЪРВИТЕ СИ ПОБЕДИТЕЛИ

„НЕСЕБЪР БИЙЧ КЪП“ ИЗЛЪЧИ ПЪРВИТЕ СИ ПОБЕДИТЕЛИ Първото издание на турнира „Несебър Бийч Къп“, в който се включиха 4 отбора по плажен хандбал, предизвика огромен интерес. Турнирът се проведе в партньорство с Национална спортна академия под егидата на Община Несебър. Победата бе на състезателите от НСА, след тях се наредиха домакините от хандбалния клуб на Несебър, загубили драматично директната битка за първото място. Трети остана тимът на “Чардафон”- Габрово, а четвърти е “Албатрос” -Бургас. Първите три състава си разделиха наградния фонд. Рекордна посещаемост от над 2000 зрители отбелязаха срещите на отлично подготвената за турнира база на НСА в Несебър. Сред зрителите бе и заместник-министърът на спорта Стоян Андонов, както и други изтъкнати спортни личности. „Когато започнаха мачовете от турнира, плажуващите обърнаха шезлонгите си към състезаващите се и дадоха гръб на морето. Това е нещо, което виждам за първи път“ сподели асистент Димитър Трендафилов. Повече от доволен пък бе неговият колега в Спортната академия доцент Емил Аврамов, който сподели, че размера на наградния фонд е прецедент. „Дойдохме, за да уважим инициативата, която сте започнали. Нашето ръководство подкрепя такива мероприятия. Продължавайте напред. Ние сме с вас“ сподели Христо Йорданов от “Чардафон” Габрово. „Не очаквах такава атмосфера и затова не съжалявам, че дойдохме. Естествено не сме свикнали да завършваме назад в класирането, но ние сме с по-голям опит в зала. Догодина ще тренираме на пясък по-отрано. Благодаря на моите момчета за желанието и духа, които показаха, сподели президентът на “Албатрос” Ваня Чекичева. Заключителните думи пък бяха за Цветан Стойков, съорганизатор и президент на ХК “П.Бабев” Несебър: „Очарован съм. На зрителите им хареса и споделиха, че нашето състезание е благоприятствало за положителната атмосфера на плажа. Благодаря на ръководството на НСА, организаторите на плажната ивица и Община Несебър за прекрасните условия и предоставената за провеждането на турнира възможност.“ Намеренията на организаторите са след отлично проведения първи турнир да продължат по план и догодина надпреварата вече да е международна с минимум 8 участващи отбора. Безценна помощ на организацията оказа Българска Федерация Хандбал и нейният президент Росица Бакърджиева-Коева.

Първото издание на турнира „Несебър Бийч Къп“, в който се включиха 4 отбора по плажен  хандбал, предизвика огромен интерес.
Турнирът се проведе в партньорство с Национална спортна академия  под егидата на Община Несебър.

Победата бе на състезателите от НСА, след тях се наредиха домакините от хандбалния клуб на Несебър, загубили драматично директната битка за първото място. Трети остана тимът на “Чардафон”- Габрово, а четвърти е “Албатрос” -Бургас.

Първите три състава си разделиха  наградния фонд.

Рекордна посещаемост от над 2000 зрители отбелязаха срещите на отлично подготвената за турнира база на НСА в Несебър. Сред зрителите бе и заместник-министърът на спорта Стоян Андонов, както и  други изтъкнати спортни личности.

„Когато започнаха мачовете от турнира, плажуващите обърнаха шезлонгите си към състезаващите се и дадоха гръб на морето. Това е нещо, което виждам за първи път“ сподели асистент Димитър Трендафилов.

Повече от доволен пък бе неговият колега в Спортната академия доцент Емил Аврамов, който сподели, че размера на наградния фонд е прецедент.

„Дойдохме, за да уважим инициативата, която сте започнали. Нашето ръководство подкрепя такива мероприятия. Продължавайте напред. Ние сме с вас“ сподели Христо Йорданов от “Чардафон” Габрово.

„Не очаквах такава атмосфера и затова не съжалявам, че дойдохме. Естествено не сме свикнали да завършваме назад в класирането, но ние сме с по-голям опит в зала. Догодина ще тренираме на пясък  по-отрано. Благодаря на моите момчета за желанието и духа, които показаха, сподели  президентът на “Албатрос” Ваня Чекичева.

Заключителните думи пък бяха за Цветан Стойков, съорганизатор и президент на ХК “П.Бабев” Несебър: „Очарован съм. На зрителите им хареса и споделиха, че нашето състезание е благоприятствало за положителната атмосфера на плажа. Благодаря на ръководството на НСА, организаторите на плажната ивица и Община Несебър за  прекрасните условия и предоставената за провеждането на турнира възможност.“

Намеренията на организаторите са след отлично проведения първи турнир  да продължат по план и догодина надпреварата вече да е международна с минимум 8 участващи отбора.

Безценна помощ на организацията оказа Българска Федерация Хандбал и нейният президент Росица Бакърджиева-Коева.