ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПОСРЕЩНАХА 2300 ДЕЦА

Днес училищният звънец отново събра децата на Община Несебър.

Първият ден в деветте училища на общината започна с издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България. Навсякъде представители на общинската управа прочетоха поздравителен адрес от името на кмета Николай Димитров и пожелаха на децата и учителите ползотворна нова учебната година. На първия учебен ден в обновеното училище на Св. Влас гост бе Вълчо Чолаков  областен управител на Бургас.

Днес за първи път прагът на общинските учебни заведения преминаха 247 първокласника. От тях 106 са ученици на най-голямото училище –„Л.Каравелов“. Тази година в  деветте училищата на Община Несебър ще се обучават над 2300 ученици.

 

Традицията в училищата с прием „начално образование“ бе спазена и след церемонията за началото на учебната година  в сградите първо бяха въведени първокласниците. Развълнувани, те следваха своите първи преподаватели по пътя към класните стаи. Там за всеки един от тях бе приготвен подарък –книжка и грамота от името на кмета на общината Николай Димитров.

 

Училището е място, където децата осъществяват своя социален живот и  обкръжаващата ги среда до голяма степен определя тяхното самочувствие и критерии, и оформя възприятия им. В резултат на политиката на партньорство и доверие между общинското ръководство и представителите на образователните институции, материалната база и образователната среда, в която децата на несебърска община се развиват са на европейско ниво.