Уважаеми учители и родители,

Скъпи ученици,
Госпожи и господа,
Днес ние откриваме първия учебен ден в българското училище. Това е ден, който без да е отбелязан в националния календар, неотклонно влиза във всеки български дом; ден, в който всеки от нас си дава сметка, че никога не престава да се учи, независимо дали е в класната стая или в реалния живот.

Уважаеми учители,
Благодаря за вашите усилия, професионализъм и търпение да обучавате и възпитавате подрастващите граждани на община Несебър. От векове насам народът ни изразява своята признателност и преклонение към българския учител, тъй като образованието започва винаги от ученическия чин, от класната стая. Пожелавам ви ползотворна работа и успех в отговорната Ви мисия!

Скъпи ученици,
Вие сте тези, от които зависи бъдещото развитие на родината ни. А Вашият и нашият най-ценен капитал в живота е образованието. Пожелавам Ви да бъдете любознателни и последователни в усвояването на знания!

Мили първокласници,
Първият учебен ден е най-вълнуващ за вас, защото той показва колко сте пораснали. Учението ще Ви даде не само безценния дар да четете и пишете, но и ще Ви помогне да откриете хиляди нови интересни неща за света и за самите вас.

Първият учебен ден е един от онези моменти, в които си даваме сметка, че духовността е най-големият ресурс на нашето общество. Ние от Общинска администрация и Общински съвет – Несебър ще продължим да работим за усъвършенстване на образователната инфраструктура на общината, ще продължим да стимулираме усърдието и таланта на учениците и професионализма на учителите. Уверен съм, че всички ние – учители, родители и общинска администрация, ще обединим сили, за да дадем на нашите деца не само знание, но и съзнание за техните корени и самочувствие като граждани на община Несебър.

Честит първи учебен ден на всички ученици, учители и граждани на община Несебър!

На добър час през учебната 2019/2020 година!

НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР