ПОДВОДНИТЕ РИБОЛОВЦИ ОТ ОТБОР „НЕСЕБЪР“ СТАНАХА ВИЦЕШАМПИОНИ НА ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО

С добро представяне приключи сезон 2019 за състезателите по подводен риболов от отбор „Несебър“. На много трудното и оспорвано Държавно първенство, провело се на 20 – 23 септември в град Приморско, момчетата от Несебър успяха да се преборят за второто място.

В състезанието участие взеха най-добрите 48 състезатели от 12 различни клуба.

През първия състезателен ден най-подготвени се оказаха състезателите от отбор „Черноморец“-Бургас, които поведоха с двоен резултат пред вторите за деня местния отбор „Марлин“. Несебърският отбор остана на 4-то място. През следващия състезателен ден несебърлии показаха, че не трябва да бъдат отписвани  и със силно представяне от голям улов от морски врани, лабриди и платерини се добраха до вицешампионското място. „Черноморец“ бяха недостижими след първия си успешен ден и стабилно представяне през втория, и заслужено спечелиха шампионската титла.

В индивидуалното класиране безапелационно първи бе Валентин Люцканов от отбор „Черноморец“, втори – Пламен Стоянов от „Ватус про“-Варна, а трети остана Александър Перухов от „Несебър“. От несебърските състезатели между първите е и капитанът на отбора Веселин Томов с пето място в крайното класиране.

Това бе последното състезание в календара за 2019 г. на Българската федерация по подводни спортове.

На последните два турнира, провели се преди Държавното първенство, несебърци отново бяха сред призьорите с второ място за Мирослав Илчев на турнир „Варна“ и второ място на Александър Перухов на турнир „Генчо Павлов“.

В крайното класиране от критериума за Купа България Мирослав Илчев се нареди втори, с което подсигури мястото си в Националния отбор по подводен риболов на България за предстоящото през 2020 година Световно първенство. На провелото се Евро-Африканско първенство в Дания 2019 именно той бе най-добре представилият се българин с 18-то място, а благодарение на него и други двама състезатели България зае престижното осмо място в отборното класиране и спечели квота за световното първенство догодина.