ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОТНОВО ЩЕ Е ЧАСТ ОТ КОЛЕДНАТА КАМПАНИЯ „ОПЕРАЦИЯ ПЛЮШЕНО МЕЧЕ“

За пета поредна година Община Несебър, чрез Център за обществена подкрепа-Несебър, отново ще е част от мащабната коледна акция „Операция плюшено мече“. Тя е посветена на сбъдването на мечти за коледни подаръци на деца и младежи в неравностойно положение.

Тази Коледа 31 деца и младежи на възраст от 0г. до 17г. ще участват в кампанията „Операция Плюшено мече“ и ще имат възможност да получат своя мечтан коледен подарък. Списъците с имената на децата са предоставени от отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“-Поморие, като са включени и деца ползващи услугите на Центъра за обществена подкрепа-Несебър.

Кампанията стартира на 1 ноември и се осъществява в интернет на страницата „Операция плюшено мече“. В списъците, вместо истинските имена на децата и младежите, са използвани псевдоними, с цел закрила на тяхната идентичност, но е посочена реалната им възраст. Сред желанията на децата има както играчки, дрехи и обувки, така и книги и музикални инструменти. Подаряват се нови подаръци, прилежно опаковани като коледни дарове. Освен списъците с коледни подаръци ще има и графа общи нужди, така, че дарителите ще могат да подпомогнат семействата в неравностойно положение с памперси, адаптирани млека, храни, лакомства и други.

На интернет страницата “Операция Плюшено Мече” е описан начинът, по който всеки може да се включи в осигуряването на коледни изненади за децата.

Подаръците се изпращат или се носят лично в Центъра за обществена подкрепа-Несебър, като в началото на месец декември ще бъдат определени дати за връчването им и всеки дарител, ако желае, ще може да присъства лично на този празник за децата, като уведоми организаторите предварително.

Сдружение “Операция Плюшено Мече” има 12 годишна история и е организацията, която ръководи най-мащабната Коледна кампания за сбъдване на детски мечти на деца и младежи в неравностойно положение. За 11 години, благодарение на всички спонсори, партньори и доброволци, са раздадени над 70 000 индивидуални подаръци в цяла България.