ЗДРАВНИ ИНИЦИАТИВИ ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР

За втора поредна година, от 21.10 до 28.10.2019 г., в детска градина „Мечо Пух“- Равда се провежда инициативата „Седмица на здравите зъбки“. Тя се осъществява съвместно с д-р Светла Стоянова, която предоставя безплатен профилактичен преглед на всяко дете.


Децата от подготвителните групи „Теменужки“ и „Пчелички“ посетиха зъболекарския кабинета, придружавани от учителите на групите, директора на детското заведение и родители, проявили интерес към инициативата.


На 28.10.2019 г. д-р Стоянова ще проведе беседа във всяка група на ДГ „Мечо Пух“  за важността от грижите за зъбките, правилното хранене и хигиената, която трябва да се спазва, за да бъдат зъбките здрави.


През изминалата 2018-та година, д-р Стоянова изготви безплатен индивидуален картон на всяко дете, осигури безплатни профилактични прегледи и проведе две беседи за грижата за зъбките в ДГ „Мечо Пух“ – обща и по групи.


През изминалите дни и ДГ „Обзорче“ – Обзор проведе инициатива, свързана с грижите за детското здраве.
В детската градина беше организиран есенен спортен празник под надслов „През есента спортувай ти и здравословно се храни!“
Посредством състезания и игри възпитаниците на ДГ „Обзорче“ демонстрираха здравословен начин на живот чрез спортуване и консумиране на любимите плодове и зеленчуци.