УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ „ГЕОРГИ СТОЙКОВ РАКОВСКИ”- ОРИЗАРЕ В НАУЧНА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ДЕЦА НА БАЙЕР

Учениците от групите по Занимания по интереси – „Виртуални и реални пътешествия в света на биологията”, с ръководител Донка Ескхолм и „Работилница за таланти”, с ръководител Кръстина Костадинова към ОУ „Георги Стойков Раковски”- Оризаре, посетиха научната лаборатория „Байлаб“ за приложна и забавна химия и биология в град Бургас, организирана от Байер България.

В научната лаборатория „Байлаб“ представителите на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН) демонстрираха пред учениците  забавни експерименти от света на химията и биологията.

Целта на инициативата е да доближи децата до науката и да предизвика желание за учение и изследване на природата чрез забавен, приятен, ангажиращ и запомнящ се подход.

Пред учениците бяха демонстрирани експериментите „Танцуващи царевички“, „Защо покафенява ябълката?“, „Дъга в епруветка”, „Опрашването на растенията от пчелите” и др. Всеки от опитите беше придружен с подробни обяснения от страна на демонстраторите, като децата взеха активно участие в провеждане на експериментите.