КОНКУРСЪТ „АЗ ОБИЧАМ ЧЕРНО МОРЕ“ ИЗЛЪЧИ СВОИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ

КОНКУРСЪТ „АЗ ОБИЧАМ ЧЕРНО МОРЕ“ ИЗЛЪЧИ СВОИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ

Община Несебър отбеляза Международния ден на Черно море с изложба от произведения на деца участници в тазгодишния е конкурс „Аз обичам Черно море“.


Конкурсът е международен и се провежда за единадесета поредна година. Организатори са Община Несебър, ОДК-Несебър, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата.


Събитието се състоя в Артиум център, където бе и награждаването на лауреатите.


Над 1000 деца от всички краища на България и чужбина участваха със свои произведения, посветени на Черно море. Те се представиха в различни жанрове – литературно творчество–поезия и проза, изобразително изкуство и фотография.


Предоставените произведения бяха оценени от компетентно жури, което излъчи победителите по предварително обявени възрастови групи.
Конкурсът е част от програмата на Община Несебър за отбелязване на 31 октомври – Международния ден на Черно море.


Целта му е да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и крайбрежието, важността им за икономиката на нашата страна, вредите от замърсяването на крайбрежната зона, причинена от човешката дейност и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето.