КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР, ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ И КМЕТОВЕТЕ НА СЪСТАВНИТЕ СЕЛИЩА СЕ ЗАКЛЕХА

Днес в зала „Мелсас“, на тържествена сесия на Общинския съвет, кметът на община Несебър Николай Димитров, новоизбраните общински съветници и кметовете на съставните селища на общината положиха клетва и встъпиха в длъжност.

На преминалите местни избори кметът Николай Димитров бе избран с голямо мнозинство на първи тур за четвърти пореден мандат, като чрез своя категоричен вот гражданите препотвърдиха подкрепата си за провежданите от общинското ръководство политики и оценката си за безспорните резултати и напредъка, които община Несебър отбелязва в последните години.

Първото заседание откри областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, с послание към всички членове на местния парламент  да изпълнят очакванията на избирателите, да работят за обединение, загърбвайки личните си пристрастия,  прозрачно и  в полза на общината и нейните жители.

След полагане на клетвата в силно емоционално слово Николай Димитров благодари за безрезервната подкрепа и високата оценка на съгражданите си за развитието на общината. В края на краткото си слово кметът се обърна към новоизбраните общински съветници и кметове на населени места с призива да работят за доброто на общината.

За председател на Общинския съвет в мандат 2019-2023г бе преизбран Румен Кулев, който декларира, че отново ще води заседанията на местния парламент в дух на диалогичност и консенсусно вземане на решения, насочени единствено към просперитета  на общината.

Новоизбраният общински председател получи подкрепата на 11 от 18  присъстващи общински съветници.

Съветниците избраха комисия за изработване на правилник за работа на Общинския съвет.

Изборите в община Несебър преминаха при много висока избирателна активност, като до урните стигнаха около 70 процента от имащите право на глас граждани.

Най-много свои представители в Общинския съвет има ПП „Български социалдемократи“ -шестима, следвана от ПП“Море“ с четирима съветници . По трима представители имат Местна коалиция „Нова Алтернатива“ и ПП „ГЕРБ“. С по двама съветника в несебърския парламент влизат Местна коалиция „Съюз на свободните демократи“ и ПП „БСП за България“, а ПП „Движение 21“ има един представител.