БЧК- НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ДОБРОВОЛЕЦА

По повод Международния ден на доброволеца  БЧК Несебър организира мероприятие в СУ “Любен Каравелов“. Там активистите на младежите червенокръстци в града и тяхната ръководителка, преподавателката Паунка Русева, оформиха сърце от горящи свещи – символ на туптящото за всяка човешка болка сърце на доброволците от Българския червен кръст.

Целта на мероприятието бе да популяризира дейността на доброволческата организация, като направи техните хуманни идеи и  мисия достояние на подрастващото поколение и учениците на СУ“Любен Каравелов“.

От секретаря на Общинската организация на червения кръст Виолета Чаушева децата разбраха, че мотото на БЧК Несебър е „Ако до всяко добро същество застане поне още едно…“. Г-жа Чаушева подчерта, че местният клон на организацията е  многократен носител на национални награди  за активна дейност.

Младежкото БЧК в Несебър е вече утвърдена организация, която непрекъснато попълва своята членска маса с ученици от различни възрастови групи. Децата са активни участници във всички кампании и благотворителни събития в общината.

В края на срещата г-жа Тодорка Желязкова – директор на СУ „Л. Каравелов“ , в кратко изказване, направи достояние факта, че на събитие на Областната управа на червения кръст е получила значка „Първенец в движението на Българския младежки червен кръст“, което й е връчено във връзка с активната дейност на младежкото БЧК в училището.