НЕСЕБЪР ПРАЗНИЧНО ГРЕЙНА С КОЛЕДНИ СВЕТЛИНИ

 

По вече установена традиция в началото на месец декември, със запалването на коледната елха на площад „Жулиета Шишманова“, се дава начало на предстоящите Рождественски и Новогодишни празници в Община Несебър.

 

Тази вечер, в очакване на коледните светлини, площадът и сцената пред сградата на Артиум-център бяха огласени от звуците на популярни коледни и зимни песни, изпълнени от децата на ВГ „Морски звездички“ към ОДК-Несебър, с ръководител Димитър Йорданов. Техният концерт създаде неповторима празнична атмосфера и предизвика бурните аплодисменти на публиката.

Пред множеството, дошло да отбележи сезона на зимните празници в общината, след емоционално отброяване от 10 до 1, в което участваха публика и изпълнители, грейна богата коледна украса, а блясъкът на елхата предизвика вик на искрена възхита и вълнение.

С коледна украса грейна и кметството в с. Тънково. Събитието бе придружено от празнични песни в изпълнение на деца от местните детска градина „Пролет“ и ОУ „Васил Левски“.

Празничните събития в Несебър ще продължат в дните до края на месеца.

На 10 декември от 18.00 часа гражданите и гостите на града ще могат да се потопят в звуците от концерта “Шедьоври на популярната музика“ в изпълнение на Димка Димова и Стефка Петкова, който ще се проведе в салона на НЧ „Яна Лъскова-1905“.

На 14 и 15 декември на площад „Жулиета Шишманова“ ще бъде организиран коледен благотворителен базар, на който ще бъдат събирани средства за различни хуманни каузи.

На 19 декември от 17.30 часа в залата на читалище „Яна Лъскова“ коледен концерт ще изнесат съставите на читалището, а на 21 декември от 17.00 часа на същата сцена своя продукция ще представят децата на ОДК-Несебър с концерта „Коледа….“.

С концерт на оркестър “Веселие“ и новогодишни фойерверки пред сградата на Артиум-център Несебър ще изпрати старата 2019 и ще посрещне новата 2020 година.