КОНЦЕРТ „ШЕДЬОВРИТЕ НА ПОПУЛЯРНАТА ПЕСЕН“ НА НЕСЕБЪРСКА СЦЕНА

В залата на читалище „Яна Лъскова 1905“ – Несебър концерт под надслов „Шедьоврите на популярната песен“ изнесоха Димка Димова – сопран и цигулка и Стефка Петкова – солист.

Концертът бе част от Коледните и Новогодишни събития, които Община Несебър и НЧ“Яна Лъскова“ организираха за гостите и жителите на града. В продължение на час и половина публиката имаше възможността да се потопи в звуците на популярни мелодии от близкото и по-далечно минало, да си припомни вечните хитове на българската поп-музика, да чуе коледни песни и класически произведения.

Димка Димова освен цигуларка е и оперен и оперетен изпълнител. Завършила е Музикалното училище във Варна и Държавната музикална академия „Панчо Владигеров“ в столицата. Учи едновременно пеене и цигулка, като не се разделя с двете и до днес.

В репертоара си има роли от централния сопранов репертоар.Работила е с диригентите Пламен Карталов, Росица Баталова, Иван Маринов и др.
Автор е на поредицата „Шедьоври на сопрановото и цигулковото творчество“.

Нейна партньорка на сцената на читалището бе Стефка Петкова.Тя е от Несебър и се занимава с пеене от дълги години. Изявите й са на аматьорската сцена, но талантът й без съмнение е високо оценен и в професионалните среди.

В края на събитието благодарствени думи и цветя от името на Община Несебър и НЧ“Яна Лъскова-1905“ поднесе Катержина Христова – секретар на читалището.