НЕСЕБЪРСКИЯТ УЧЕНИК ФИЛИП ЮСМЕН С БРОНЗОВ МЕДАЛ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ТУРНИР ПО ФЕХТОВКА

Ученикът от VII в клас на СУ „Любен Каравелов“ – Несебър Филип Юсмен завоюва бронзов медал на провелия се Европейски турнир по шпага за момчета до 14 години „Rapir Euro Cup“EFC U 14 Circut epee-boy в град Загреб, Хърватия. Той се състезава в условията на изключително силна конкуренция с 45 участника от 18 държави: България, Унгария, Хърватия, Словения, Франция, Италия, Турция, Катар, Дубай, Великобритания, САЩ, Румъния и др.

Европейска купа до 14 години е отворен турнир и в последните години става все по-популярен сред  детските състезания. Той се провежда  в няколко европейски града. Турнирът в Загреб беше кръг от тази верига. Той премина при много добра организация и съдийство.

След поредица от успехи, реализирани срещу други състезатели в двубоите, ученикът от СУ ”Любен Каравелов” – Несебър попадна във финалната 4-ка. В тежък мач с най-добрия унгарски състезател, пълен с обрати и много емоции, на Филип не му достигна 1 точка, за да достигне до финал.

Независимо от това, че Филип почти всяка седмица пътува заедно със своя баща и треньор Денис Юсмен за участие в турнири у нас и в Европа, той завърши с много добри резултати в първия учебен срок.